Świąteczny bigos zasmażany

36


Łatwe


90 min.


4 os.

Składniki
kapusta kwaszona500 gramów
Menu ze smakiem Sos myśliwski Knorr1 opakowanie
cebula2 sztuki
ząbki czosnku2 sztuki
Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr1 łyżka
Kminek z Polski Knorr1 szczypta
Liść laurowy z Turcji Knorr2 sztuki
Ziele angielskie z Meksyku Knorr3 ziarna
grzyby suszone 3 sztuki
margaryna2 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Kapustkę poszatkuj i przepłucz zimną wodą.
Krok 2
W dużym garnku podsmaż delikatnie na margarynie posiekaną cebulę i czosnek. Po chwili dodaj kapustę i smaż całość kilka minut.
Krok 3
Po tym czasie wlej wodę tak, aby zakryć powierzchnię kapusty. Dodaj wszystkie przyprawy, grzyby i duś powoli, mieszając od czasu do czasu ok. 2 godzin. W razie konieczności dolewaj wodę.
Krok 4
Sos myśliwski Knorr wymieszaj ze szklanką wody.
Krok 5
Gdy kapusta będzie miękka, wlej wcześniej przygotowany sos. Wszystko dokładnie mieszaj i duś, aż bigos zgęstnieje.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl