Świąteczny zielony rosół
  • 30 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pokrojona w słupki marchew - 2 sztuki
  • korzeń pietruszki pokrojony w słupki - 2 sztuki
  • pokrojony w słupki seler - 1 sztuka
  • por pokrojony w słupki - 2 sztuki
  • pęczak - 1 szklanka
  • zielone pesto - 2 łyżeczki
  • lubczyk - 1 łyżeczka
  • posiekana natka pietruszki - 1 szczypta
  • sól - 1 szczypta
  • pieprz - 1 szczypta
  • Bulionetka drobiowa Knorr - 1 sztuka
  • Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Warzywa umyć,obrać i pokroić w słupki.Gotować warzywa z bulionetką drobiową.Umyty pęczak,ugotować w osolonej wodzie.Do zupy dodać pesto oraz przyprawy w tym mini kosteczkę pietruszka.Podawać z kaszą oraz pokrojoną zieleniną.