Świąteczny zielony rosół

0


Łatwe


30 min.


2 os.

Składniki
pokrojona w słupki marchew2 sztuki
korzeń pietruszki pokrojony w słupki2 sztuki
pokrojony w słupki seler1 sztuka
por pokrojony w słupki2 sztuki
pęczak1 szklanka
zielone pesto2 łyżeczki
lubczyk1 łyżeczka
posiekana natka pietruszki1 szczypta
sól1 szczypta
pieprz1 szczypta
Bulionetka drobiowa Knorr1 sztuka
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Warzywa umyć,obrać i pokroić w słupki.Gotować warzywa z bulionetką drobiową.Umyty pęczak,ugotować w osolonej wodzie.Do zupy dodać pesto oraz przyprawy w tym mini kosteczkę pietruszka.Podawać z kaszą oraz pokrojoną zieleniną.
Autor: supermamaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl