Świderki po góralsku z boczkiem i oscypkiem
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • makaron świderki - 200 gramów
  • boczek wędzony - 150 gramów
  • Fix Świderki z kiełbasą w sosie grzybowym Knorr - 1 opakowanie
  • cebula - 1 sztuka
  • woda - 150 mililitrów
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr - 1 szczypta
  • natka pietruszki - 0.5 pęczków
  • Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny - 5 łyżek
  • oscypek - 120 gramów
  • śmietana - 150 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Makaron ugotuj al dente według zaleceń producenta.
  2. Na patelni rozgrzej Ramę smaż jak szef kuchni i podsmaż posiekany czosnek oraz cebulę.
  3. Po chwili dodaj boczek pokrojony w paski.
  4. Kiedy całość się zarumieni, wlej śmietanę.
  5. Fix Knorr wymieszaj ze 150 ml zimnej wody i również wlej na patelnię.
  6. Do sosu dodaj makaron, majeranek i posiekaną natkę pietruszki. Całość gotuj kilka minut, aż wszystkie składniki się połączą. Tuż przed podaniem posyp sporą ilością startego oscypka.