Świderki w paprykowo-grzybowym sosie z kiełbasą

20


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
makaron świderki400 gramów
Fix Świderki z kiełbasą w sosie grzybowym Knorr1 opakowanie
woda600 mililitrów
kiełbasa200 gramów
papryka czerwona2 sztuki
pieczarki300 gramów
cebula1 sztuka
papryczka chili1 sztuka
ząbki czosnku2 sztuki
Papryka słodka z Hiszpanii Knorr1 łyżeczka
olej15 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
W dużym rondlu lub garnku na rozgrzanym oleju zeszklij posiekaną cebulę z czosnkiem.
Krok 2
Dodaj drobno posiekaną papryczkę chili, słodką papryką w proszku i pokrojoną w półplasterki kiełbasę.
Krok 3
Pieczarki pokrój w ćwiartki, a paprykę w duże kawałki i dodaj do pozostałych składników.
Krok 4
Wlej 600 ml wody i wsyp Fix Knorr. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Dodaj suchy makaron i zagotuj całą potrawę. Następnie zmniejsz ogień, przykryj rondel i duś około 15 minut. Makaron świderki z paprykowo-grzybowym sosie będzie świetnie smakował, jeśli dodasz jeszcze starty wędzony ser.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl