Świderki w paprykowo-grzybowym sosie z kiełbasą
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • makaron świderki - 400 gramów
  • Fix Świderki z kiełbasą w sosie grzybowym Knorr - 1 opakowanie
  • woda - 600 mililitrów
  • kiełbasa - 200 gramów
  • papryka czerwona - 2 sztuki
  • pieczarki - 300 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • papryczka chili - 1 sztuka
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • Papryka słodka z Hiszpanii Knorr - 1 łyżeczka
  • olej - 15 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. W dużym rondlu lub garnku na rozgrzanym oleju zeszklij posiekaną cebulę z czosnkiem.
  2. Dodaj drobno posiekaną papryczkę chili, słodką papryką w proszku i pokrojoną w półplasterki kiełbasę.
  3. Pieczarki pokrój w ćwiartki, a paprykę w duże kawałki i dodaj do pozostałych składników.
  4. Wlej 600 ml wody i wsyp Fix Knorr. Wszystko dokładnie wymieszaj.
  5. Dodaj suchy makaron i zagotuj całą potrawę. Następnie zmniejsz ogień, przykryj rondel i duś około 15 minut. Makaron świderki z paprykowo-grzybowym sosie będzie świetnie smakował, jeśli dodasz jeszcze starty wędzony ser.