Świderki w paprykowo-grzybowym sosie z kiełbasą

26


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
makaron świderki200 gramów
Fix Gulasz węgierski Knorr1 opakowanie
woda600 mililitrów
kiełbasa200 gramów
papryka czerwona2 sztuki
pieczarki300 gramów
cebula1 sztuka
papryczka chili1 sztuka
ząbki czosnku2 sztuki
papryka słodka1 łyżeczka
olej15 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
W dużym rondlu lub garnku na rozgrzanym oleju zeszklij posiekaną cebulę z czosnkiem.
Krok 2
Dodaj drobno posiekaną papryczkę chili, słodką papryką w proszku i pokrojoną w półplasterki kiełbasę.
Krok 3
Pieczarki pokrój w ćwiartki, a paprykę w duże kawałki i dodaj do pozostałych składników.
Krok 4
Wlej 600 ml wody i wsyp Naturalnie smaczne Knorr. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Dodaj suchy makaron i zagotuj całą potrawę. Następnie zmniejsz ogień, przykryj rondel i duś około 15 minut. Makaron świderki z paprykowo-grzybowym sosie będzie świetnie smakował, jeśli dodasz jeszcze starty wędzony ser.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl