Świderki w sosie grzybowym z białą kiełbasą

26


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
makaron świderki200 gramów
Fix Świderki z kiełbasą w sosie grzybowym Knorr1 opakowanie
kiełbasa biała parzona2 sztuki
cebula1 sztuka
ząbki czosnku2 sztuki
woda150 mililitrów
Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr1 szczypta
śmietana150 mililitrów
olej5 łyżek
wędzony ser80 gramów
natka pietruszki0.5 pęczków
Przygotowanie
Krok 1
Makaron ugotuj ugotuj al dente według zaleceń na opakowaniu.
Krok 2
Na patelni rozgrzej olej i podsmaż posiekany czosnek i cebulę.
Krok 3
Po chwili dodaj kiełbasę pokrojoną w plastry.
Krok 4
Kiedy całość się zarumieni, wlej śmietanę.
Krok 5
W tym czasie Fix Knorr wymieszaj z 150 ml zimnej wody i również wlej na patelnię.
Krok 6
Dodaj do sosu ugotowany makaron, majeranek i posiekaną natkę pietruszki. Całość gotuj kilka minut, aż wszystkie składniki się połączą. Podawaj ze startym wędzonym serem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl