Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą chorizo i pomidorkami cherry
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • makaron świderki - 200 gramów
  • kiełbasa chorizo (lub inna z papryką) - 200 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • Fix Świderki z kiełbasą w sosie grzybowym Knorr - 1 opakowanie
  • woda - 150 mililitrów
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • pomidory cherry - 100 gramów
  • rukola - 100 gramów
  • śmietana 18% - 150 mililitrów
  • ser żółty

Sposób przygotowania:

  1. Makaron ugotuj al dente według zaleceń producenta
  2. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż kiełbasę. Usuń nadmiar tłuszczu.
  3. Dodaj posiekane czosnek oraz cebulę i smaż chwilę.
  4. Całość zalej Fixem Knorr rozmieszanym ze 150 ml wody i 150 ml śmietany. Dodaj przekrojone na pół pomidorki cherry i rukolę. wszystko razem dokładnie wymieszaj. Makaron podawaj posypany serem.