Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą i suszonymi pomidorami

4


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
makaron świderki200 gramów
kiełbasa jałowcowa200 gramów
Fix Świderki z kiełbasą w sosie grzybowym Knorr1 opakowanie
woda150 mililitrów
cebula1 sztuka
ząbki czosnku2 sztuki
pomidory suszone100 gramów
papryczka chili1 sztuka
śmietana 18%150 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Makaron ugotuj al dente według zaleceń producenta.
Krok 2
Na patelni rozgrzej olej, podsmaż kiełbasę i usuń nadmiar tłuszczu.
Krok 3
Dodaj posiekany czosnek, chili i pokrojoną w piórka cebulę, smaż chwilę.
Krok 4
Całość zalej Fixem Knorr rozmieszanym w 150 ml wody i 150 ml śmietany. Dodaj makaron i suszone pomidory. Całość gotuj na wolnym ogniu przez około 5 minut.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl