Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą i suszonymi pomidorami
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • makaron świderki - 200 gramów
  • kiełbasa jałowcowa - 200 gramów
  • Fix Świderki z kiełbasą w sosie grzybowym Knorr - 1 opakowanie
  • woda - 150 mililitrów
  • cebula - 1 sztuka
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • pomidory suszone - 100 gramów
  • papryczka chili - 1 sztuka
  • śmietana 18% - 150 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Makaron ugotuj al dente według zaleceń producenta.
  2. Na patelni rozgrzej olej, podsmaż kiełbasę i usuń nadmiar tłuszczu.
  3. Dodaj posiekany czosnek, chili i pokrojoną w piórka cebulę, smaż chwilę.
  4. Całość zalej Fixem Knorr rozmieszanym w 150 ml wody i 150 ml śmietany. Dodaj makaron i suszone pomidory. Całość gotuj na wolnym ogniu przez około 5 minut.