Świderki z grzybami, kiełbasą i oscypkiem
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • makaron świderki - 400 gramów
  • Sos śmietanowo-grzybowy Knorr - 1 opakowanie
  • pętko kiełbasy - 1 sztuka
  • pieczarki - 150 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • olej - 4 łyżki
  • oscypek - 80 gramów
  • natka pietruszki - 0.5 pęczków

Sposób przygotowania:

  1. Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu producenta.
  2. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż posiekaną cebulę i czosnek oraz pieczarki pokrojone w plasterki.
  3. Po chwili dodaj kiełbasę pokrojoną w plasterki i smaż, aż wszystko zrobi się lekko rumiane.
  4. Teraz wlej na patelnię sos w słoiku Knorr i wszystko dokładnie wymieszaj.
  5. Odcedź makaron i dodaj do sosu.
  6. Całość posyp startym oscypkiem i posiekaną natką pietruszki. Chwilę gotuj i natychmiast podawaj.