Przygotowanie |
Krok 1 |
Śmietanę i Kasię podgrzać i rozpuścić w niej czekoladę. Żółtka utrzeć z cukrem, a następnie połączyć z czekoladą, wsypać mąkę, zmiksować i dodać szczyptę soli. |
Krok 2 |
Białka ubić, następnie delikatnie połączyć z masą czekoladową. Wlać do małej tortownicy, wysmarowanej Kasią i wysypanej bułką tartą (może być papier do pieczenia - zamiast bułki tartej). |
Krok 3 |
Błotko: śmietankę zagotować, rozpuścić w niej czekoladę i lekko przestudzić. Wyłożyć na ciasto czekoladowe, wysmarować boki. Obsypać ciasto pokruszonymi ciastkami zostawiając puste miejsce w środku na świnki Wykonanie świnek: czystymi rękoma uplastycznić lukier i utworzyć Świnki. Postawić je na błotku. |