Swojski makaron
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • makaron Rigatoni - 350 gramów
  • Fix Spaghetti Carbonara Knorr - 1 opakowanie
  • kiełbasa zwyczajna - 100 gramów
  • pieczarki - 6 sztuk
  • por - 1 sztuka
  • śmietana 36% - 150 mililitrów
  • woda - 100 mililitrów
  • tarty parmezan - 1 łyżka
  • oliwa - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Makaron ugotuj w osolonej wodzie, odcedź. Pora pokrój w kostkę, pieczarki w ósemki.
  2. Na rozgrzanej patelni przesmaż pokrojoną w plastry kiełbasę. Dodaj pora oraz grzyby.
  3. Fix Knorr wymieszaj z wodą i śmietaną, następnie wlej płyn na patelnię z pozostałymi składnikami. Zagotuj i dopraw do smaku, jeśli jest taka potrzeba.
  4. Ugotowany makaron wymieszaj z sosem. Nałóż na talerze i posyp serem.