| 
 | |||||||||
| Składniki | ||
| makaron Rigatoni | 350 gramów | |
| Fix Spaghetti Carbonara Knorr | 1 opakowanie | |
| kiełbasa zwyczajna | 100 gramów | |
| pieczarki | 6 sztuk | |
| por | 1 sztuka | |
| śmietana 36% | 150 mililitrów | |
| woda | 100 mililitrów | |
| tarty parmezan | 1 łyżka | |
| oliwa | 2 łyżki | 
| Przygotowanie | 
| Krok 1 | 
| Makaron ugotuj w osolonej wodzie, odcedź. Pora pokrój w kostkę, pieczarki w ósemki. | 
| Krok 2 | 
| Na rozgrzanej patelni przesmaż pokrojoną w plastry kiełbasę. Dodaj pora oraz grzyby. | 
| Krok 3 | 
| Fix Knorr wymieszaj z wodą i śmietaną, następnie wlej płyn na patelnię z pozostałymi składnikami. Zagotuj i dopraw do smaku, jeśli jest taka potrzeba. | 
| Krok 4 | 
| Ugotowany makaron wymieszaj z sosem. Nałóż na talerze i posyp serem. | 
| Autor: przepisy.pl |