|
Składniki | ||
makaron Rigatoni | 350 gramów | |
Fix Spaghetti Carbonara Knorr | 1 opakowanie | |
kiełbasa zwyczajna | 100 gramów | |
pieczarki | 6 sztuk | |
por | 1 sztuka | |
śmietana 36% | 150 mililitrów | |
woda | 100 mililitrów | |
tarty parmezan | 1 łyżka | |
oliwa | 2 łyżki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Makaron ugotuj w osolonej wodzie, odcedź. Pora pokrój w kostkę, pieczarki w ósemki. |
Krok 2 |
Na rozgrzanej patelni przesmaż pokrojoną w plastry kiełbasę. Dodaj pora oraz grzyby. |
Krok 3 |
Fix Knorr wymieszaj z wodą i śmietaną, następnie wlej płyn na patelnię z pozostałymi składnikami. Zagotuj i dopraw do smaku, jeśli jest taka potrzeba. |
Krok 4 |
Ugotowany makaron wymieszaj z sosem. Nałóż na talerze i posyp serem. |
Autor: przepisy.pl |