| |||||||||
| Składniki | ||
| pieprz | ||
| czerwona papryka | 1 sztuka | |
| sól | ||
| zielona papryka | 1 sztuka | |
| papryczka chilli | ||
| kukurydza konserwowa | 150 gramów | |
| majonez | 3 łyżki | |
| pieczony kurczak | 250 gramów | |
| Szklanka ugotowanego ryżu | 1 sztuka | |
| szklanka śmietany | 0.5 sztuk |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Mięso pokrój w drobną ostkę i wymieszaj razem z ugotowanym ryżem i osączoną z zalewy kukurydzą. |
| Krok 2 |
| Papryki umyj, osusz i rozetnij. Usuń gniazda nasienne i białe elementy, potnij w cienkie paseczki i wymieszaj z resztą składników. |
| Krok 3 |
| Majonez połącz razem ze śmietaną, dopraw na ostro do smaku i polej sosem przygotowaną sałatkę. |
| Krok 4 |
| Przed podaniem sałatkę z mięsem i ryżem schłodź w lodówce. |
| Autor: pasibrzuch |