|
Składniki | ||
pieprz | ||
czerwona papryka | 1 sztuka | |
sól | ||
zielona papryka | 1 sztuka | |
papryczka chilli | ||
kukurydza konserwowa | 150 gramów | |
majonez | 3 łyżki | |
pieczony kurczak | 250 gramów | |
Szklanka ugotowanego ryżu | 1 sztuka | |
szklanka śmietany | 0.5 sztuk |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Mięso pokrój w drobną ostkę i wymieszaj razem z ugotowanym ryżem i osączoną z zalewy kukurydzą. |
Krok 2 |
Papryki umyj, osusz i rozetnij. Usuń gniazda nasienne i białe elementy, potnij w cienkie paseczki i wymieszaj z resztą składników. |
Krok 3 |
Majonez połącz razem ze śmietaną, dopraw na ostro do smaku i polej sosem przygotowaną sałatkę. |
Krok 4 |
Przed podaniem sałatkę z mięsem i ryżem schłodź w lodówce. |
Autor: pasibrzuch |