|
Składniki | ||
czerwona papryka | 1 sztuka | |
pomidor | 2 sztuki | |
Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny | 3 łyżki | |
papryka słodka | 1 łyżeczka | |
Ketchup Hellmann's Pikantny | 2 łyżki | |
jajka | 2 sztuki | |
pasta Harissa | 1 łyżeczka | |
ząbek czosnku | 2 sztuki | |
kmin rzymski | 1 łyżeczka | |
natka kolendry | 1 pęczek | |
cebula dymka ze szczypiorkiem | 1 pęczek |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Na patelni na rozgrzanej Ramie smaż jak szef kuchni, podsmaż cebulę, gdy cebula się zeszkli dodaj czosnek, paprykę, pomidory i ketchup Hellmann's. Całość dopraw do smaku szczyptą ostrej papryki, kminem i ewentualnie jeśli uznasz to za koniecznie, szczyptą soli. Wszystko razem duś pod przykryciem około 2 – 3 minut. |
Krok 2 |
Na koniec dodaj posiekaną kolendrę i szczypior. |
Krok 3 |
W powstałym sosie zrób delikatne wgłębienie i wbij w nie dwa jajka. Całość przykryj, duś przez minutę lub dwie aż jajka się zetną. Podawaj z chlebem żytnim. |
Autor: przepisy.pl |