| |||||||||
| Składniki | ||
| czerwona papryka | 1 sztuka | |
| pomidor | 2 sztuki | |
| Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny | 3 łyżki | |
| papryka słodka | 1 łyżeczka | |
| Ketchup Hellmann's Pikantny | 2 łyżki | |
| jajka | 2 sztuki | |
| pasta Harissa | 1 łyżeczka | |
| ząbek czosnku | 2 sztuki | |
| kmin rzymski | 1 łyżeczka | |
| natka kolendry | 1 pęczek | |
| cebula dymka ze szczypiorkiem | 1 pęczek |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Na patelni na rozgrzanej Ramie smaż jak szef kuchni, podsmaż cebulę, gdy cebula się zeszkli dodaj czosnek, paprykę, pomidory i ketchup Hellmann's. Całość dopraw do smaku szczyptą ostrej papryki, kminem i ewentualnie jeśli uznasz to za koniecznie, szczyptą soli. Wszystko razem duś pod przykryciem około 2 – 3 minut. |
| Krok 2 |
| Na koniec dodaj posiekaną kolendrę i szczypior. |
| Krok 3 |
| W powstałym sosie zrób delikatne wgłębienie i wbij w nie dwa jajka. Całość przykryj, duś przez minutę lub dwie aż jajka się zetną. Podawaj z chlebem żytnim. |
| Autor: przepisy.pl |