SZARLOTKA BABCI

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

35 dekagramów

10 dekagramów

15 dekagramów

10 dekagramów

1 sztuka

75 dekagramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki posiekać nożem, następnie zagnieść ciasto.

Krok 2

Podzielić na dwie części. Jedną część wyłożyć na blachę, położyć jabłka i przykryć drugą częścią ciasta.

Krok 3

Piec na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • SZARLOTKA BABCI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • SZARLOTKA BABCI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • SZARLOTKA BABCI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • SZARLOTKA BABCI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • SZARLOTKA BABCI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • SZARLOTKA BABCI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • SZARLOTKA BABCI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szarlotka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej