Przygotowanie |
Krok 1 |
CIASTO CZEKOLADOWE: Kasię i cukier ubić na puch, następnie dodawać po jednym żółtku stale miksując. Dodać obydwie mąki wraz z kakao i proszkiem do pieczenia, wymieszać. Ubić białka na sztywno i dodać do ciasta czekoladowego. Upiec. |
Krok 2 |
JABŁKA: w garnku podgrzewamy jabłka, następnie dodajemy galaretkę o smaku kiwi i odstawiamy do lekkiego stężenia. |
Krok 3 |
MASA ŚMIETANKOWA: ubić śmietanę wraz z cukrem pudrem, następnie galaretkę rozpuścić w pół szklanki wody i pozostawić do lekkiego stężenia. Gdy galaretka stężeje wlewamy ją do masy śmietankowej i mieszamy mikserem. |
Krok 4 |
WYKONANIE: na ciasto czekoladowe rozsmarowujemy jabłka, następnie na jabłka rozsmarowujemy masę śmietankową, a na wierzch trzemy czekoladę na tarce. |