| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| CIASTO CZEKOLADOWE: Kasię i cukier ubić na puch, następnie dodawać po jednym żółtku stale miksując. Dodać obydwie mąki wraz z kakao i proszkiem do pieczenia, wymieszać. Ubić białka na sztywno i dodać do ciasta czekoladowego. Upiec. |
| Krok 2 |
| JABŁKA: w garnku podgrzewamy jabłka, następnie dodajemy galaretkę o smaku kiwi i odstawiamy do lekkiego stężenia. |
| Krok 3 |
| MASA ŚMIETANKOWA: ubić śmietanę wraz z cukrem pudrem, następnie galaretkę rozpuścić w pół szklanki wody i pozostawić do lekkiego stężenia. Gdy galaretka stężeje wlewamy ją do masy śmietankowej i mieszamy mikserem. |
| Krok 4 |
| WYKONANIE: na ciasto czekoladowe rozsmarowujemy jabłka, następnie na jabłka rozsmarowujemy masę śmietankową, a na wierzch trzemy czekoladę na tarce. |