Przygotowanie |
Krok 1 |
Kasię włóż do zamrażarki. Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. (Jeśli są bardzo soczyste odciśnij na sicie.) Wymieszaj z 3 łyżkami cukru i cynamonem. |
Krok 2 |
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, kaszą, cukrem waniliowym i pozostałym cukrem. Mieszankę podziel na trzy równe części. |
Krok 3 |
Dno kwadratowej formy o boku 22 cm wyłóż papierem do pieczenia, posmaruj Kasią i wsyp na dno 1/3 mieszanki suchych składników. |
Krok 4 |
Na suche składniki wyłóż połowę masy jabłkowej. Ponownie wsyp porcję suchych składników, na to pozostałe jabłka i reszta suchych składników. |
Krok 5 |
Całość posyp wiórkami ze zmrożonej Kasi i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz około 60 minut w 180 st.C. |