| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Mąkę z proszkiem przesiać przez sito na stolnicę, a następnie posiekać z Kasią. |
| Krok 2 |
| Dodać żółtka, cukier i cukier waniliowy. |
| Krok 3 |
| Zagnieść ciasto i podzielić na 2 części i wstawić do lodówki na ok. 1 godzinę. |
| Krok 4 |
| Po tym czasie jedną część ciasta rozwałkować i przenieść do formy. |
| Krok 5 |
| Poukładać pokrojone na cząstki lub starte na grubej tarce jabłka i posypać cynamonem. |
| Krok 6 |
| Rozwałkować drugą część ciasta i przykryć jabłka. |
| Krok 7 |
| Ubić pianę z cukrem na sztywno i wyłożyć na wierzch. |
| Krok 8 |
| Po upieczeniu posypać czekoladą startą na tarce albo polać polewą. |