Przygotowanie |
Krok 1 |
Przygotować ciasto: Wszystkie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać przez sito. |
Krok 2 |
Kasię z mlekiem i cukrem podgrzewać na małym ogniu, aż do rozpuszczenia się składników. |
Krok 3 |
Ostudzić. |
Krok 4 |
Dodać jajka i ubijać mikserem na jednolitą i puszystą masę. |
Krok 5 |
Dodawać po trochu mąkę, cały czas ucierając. |
Krok 6 |
3/4 ciasta przelać do posmarowanej Kasią i posypanej tartą bułką formy. |
Krok 7 |
Piec 30-40 min. w piekarniku nagrzanym do 160 stopni C. |
Krok 8 |
Przygotować masę jabłkową: Jabłka obrać, pokroić i stale mieszając, rozgotować na małym ogniu (uważać, żeby się nie przypaliły). |
Krok 9 |
Gdy masa będzie gładka, dodać cukier, bułkę tartą, rodzynki i cynamon. |
Krok 10 |
Na lekko zrumienione ciasto nałożyć masę jabłkową, a na nią wylać pozostałą 1/4 część ciasta. |
Krok 11 |
Wstawić ponownie do piekarnika i piec jeszcze 10-15 min. Po wystygnięciu posypać ciasto cukrem pudrem. |