| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Przygotować ciasto: Wszystkie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać przez sito. |
| Krok 2 |
| Kasię z mlekiem i cukrem podgrzewać na małym ogniu, aż do rozpuszczenia się składników. |
| Krok 3 |
| Ostudzić. |
| Krok 4 |
| Dodać jajka i ubijać mikserem na jednolitą i puszystą masę. |
| Krok 5 |
| Dodawać po trochu mąkę, cały czas ucierając. |
| Krok 6 |
| 3/4 ciasta przelać do posmarowanej Kasią i posypanej tartą bułką formy. |
| Krok 7 |
| Piec 30-40 min. w piekarniku nagrzanym do 160 stopni C. |
| Krok 8 |
| Przygotować masę jabłkową: Jabłka obrać, pokroić i stale mieszając, rozgotować na małym ogniu (uważać, żeby się nie przypaliły). |
| Krok 9 |
| Gdy masa będzie gładka, dodać cukier, bułkę tartą, rodzynki i cynamon. |
| Krok 10 |
| Na lekko zrumienione ciasto nałożyć masę jabłkową, a na nią wylać pozostałą 1/4 część ciasta. |
| Krok 11 |
| Wstawić ponownie do piekarnika i piec jeszcze 10-15 min. Po wystygnięciu posypać ciasto cukrem pudrem. |