Szarlotka po królewsku

0


Łatwe


30 min.


1 os.

Składniki
Biszkopt:
jajko4 sztuki
cukier0.75 szklanek
mąka0.75 szklanek
proszek do pieczenia1 łyżeczka
ocet4 łyżki
Masa jabłkowa:
jabłko1 kilogram
woda1 litr
cukier1 szklanka
Krem budyniowy:
budyń śmietankowy2 opakowania
Masa kokosowa:
jajko2 sztuki
Kostka do pieczenia Kasia1 opakowanie
cukier0.75 szklanek
wiórki kokosowe20 dekagramów
Przygotowanie
Krok 1
Z 4 jaj, cukru, mąki i proszku pieczemy biszkopt tj. na Królewca dodając do białek 4 łyżki octu.
Krok 2
Jabłka pokroić na 8 części, wodę zagotować z cukrem, na wrzątek wrzucić jabłka- bardzo krótko je trzymać i odcedzić.
Krok 3
Na powstałym kompocie ugotować budynie.
Krok 4
3/4 szklanki cukru roztopić z Kasią i dodać wiórki kokosowe-wymieszać, dodając 2 całe jaja i ponownie wymieszać.
Krok 5
Na przestudzony biszkopt wykładamy jabłka, zalewamy kiślo-budyniem, a na wierzch masę i zapiekamy ok 30 min.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl