Szarlotka pod bezą
  • 30 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 35 minut
  • 190'C °C

Składniki:

    ciasto
  • mąka pszenna - 4 szklanki
  • cukier - 1 szklanka
  • jajko - 4 sztuki
  • wanilia - 1 opakowanie
  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 opakowanie
  • nadzienie
  • jabłko - 1 kilogram
  • aromat pomarańczowy - 1 opakowanie
  • cukier - 0.75 szklanek

Sposób przygotowania:

  1. Połączyć składniki na kruche ciasto -wykorzystać tylko żółtka i pół szklanki cukru - zagnieść. Schłodzić.
  2. Jabłka zesmażyć z resztą składników. Z białek ubić sztywną pianę, pod koniec dodać do niej resztę cukru.
  3. Ciasto wyłożyć na wytłuszczoną blachę, wyłożyć jabłka, wylać gęstą pianę. Upiec.