| |||||||||
| Składniki | ||
| mąka | 1 szklanka | |
| kasza manna | 1 szklanka | |
| cukier | 1 szklanka | |
| proszek do pieczenia | 1 łyżeczka | |
| cynamon | 1 łyżeczka | |
| cukier waniliowy | 1 opakowanie | |
| jabłko | 1 kilogram | |
| Kostka do pieczenia Kasia | 1 sztuka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Jabłka umyj, obierz, oczyść z nasion, poszatkuj drobno. |
| Krok 2 |
| Dokładnie wymieszaj mąkę, kaszę manną, cukier i proszek do pieczenia. |
| Krok 3 |
| Połowę wysyp do posmarowanej Kasią tortownicy. |
| Krok 4 |
| Wyłóż na to pokrojone jabłka, posyp je cynamonem i cukrem waniliowym. |
| Krok 5 |
| Przykryj jabłka pozostałą częścią suchej mieszanki. |
| Krok 6 |
| Na wierzchu ułóż wiórki z reszty Kasi. |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |