|
Składniki | ||
mąka | 1 szklanka | |
kasza manna | 1 szklanka | |
cukier | 1 szklanka | |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka | |
cynamon | 1 łyżeczka | |
cukier waniliowy | 1 opakowanie | |
jabłko | 1 kilogram | |
Kostka do pieczenia Kasia | 1 sztuka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Jabłka umyj, obierz, oczyść z nasion, poszatkuj drobno. |
Krok 2 |
Dokładnie wymieszaj mąkę, kaszę manną, cukier i proszek do pieczenia. |
Krok 3 |
Połowę wysyp do posmarowanej Kasią tortownicy. |
Krok 4 |
Wyłóż na to pokrojone jabłka, posyp je cynamonem i cukrem waniliowym. |
Krok 5 |
Przykryj jabłka pozostałą częścią suchej mieszanki. |
Krok 6 |
Na wierzchu ułóż wiórki z reszty Kasi. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |