Szarlotka pyszna
  • 30 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 30 minut
  • 170 °C

Składniki:

  • mąka - 1 szklanka
  • kasza manna - 1 szklanka
  • cukier - 1 szklanka
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • cynamon - 1 łyżeczka
  • cukier waniliowy - 1 opakowanie
  • jabłko - 1 kilogram
  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Jabłka umyj, obierz, oczyść z nasion, poszatkuj drobno.
  2. Dokładnie wymieszaj mąkę, kaszę manną, cukier i proszek do pieczenia.
  3. Połowę wysyp do posmarowanej Kasią tortownicy.
  4. Wyłóż na to pokrojone jabłka, posyp je cynamonem i cukrem waniliowym.
  5. Przykryj jabłka pozostałą częścią suchej mieszanki.
  6. Na wierzchu ułóż wiórki z reszty Kasi.