|
Składniki | ||
mus jablkowy | 2 słoiki | |
mąka | 2.5 szklanki | |
cukier | 1.5 szklanek | |
kasza manna | 2.5 szklanki | |
Kostka do pieczenia Kasia | 1.5 opakowań | |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki | |
cynamon | 1 łyżeczka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Wszystkie suche składniki (oprócz cynamonu) wymieszać w misce z Kasią, podzielić powstałe ciasto na 3 części. |
Krok 2 |
Do jednej części dodać cynamon. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, wysypać jedną część proszku, wyłożyć połowę jabłek, wysypać kolejną część proszku, drugą połowę jabłek, a na wierzch ostatnią część sypkich składników z dodatkiem cynamonu. |
Krok 3 |
Piec 50-55 minut w 180°C. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |