SZARLOTKA SYPANA
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 50 minut
  • 180 ˚C °C

Składniki:

  • mus jablkowy - 2 słoiki
  • mąka - 2.5 szklanki
  • cukier - 1.5 szklanek
  • kasza manna - 2.5 szklanki
  • Kostka do pieczenia Kasia - 1.5 opakowań
  • proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
  • cynamon - 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

  1. Wszystkie suche składniki (oprócz cynamonu) wymieszać w misce z Kasią, podzielić powstałe ciasto na 3 części.
  2. Do jednej części dodać cynamon. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, wysypać jedną część proszku, wyłożyć połowę jabłek, wysypać kolejną część proszku, drugą połowę jabłek, a na wierzch ostatnią część sypkich składników z dodatkiem cynamonu.
  3. Piec 50-55 minut w 180°C.