Szarlotka tradycyjna

0


Łatwe


15 min.


1 os.

Składniki
Ciasto:
mąka3 szklanki
proszek do pieczenia2 łyżeczki
cukier1 szklanka
Kostka do pieczenia Kasia1 sztuka
jajko2 sztuki
cukier waniliowy1 opakowanie
polewa czekoladowa1 opakowanie
Nadzienie:
jabłko2 kilogramy
cukier2 szklanki
Przygotowanie
Krok 1
Z podanych składników wyrobić ciasto.
Krok 2
Podzielić je na pół.
Krok 3
Jedną częścią wyłożyć dno blachy.
Krok 4
Jabłka pokroić w cieniutkie plastry, ułożyć na cieście w formie, posypać cukrem.
Krok 5
Na jabłka położyć drugą część ciasta (rozwałkowaną).
Krok 6
Piec w temperaturze 200 stopni przez około 45 minut.
Krok 7
Wyjąć, ostudzić, polać całość czarną polewą, a białą zrobić esy floresy. SMACZNEGO!
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl