| |||||||||
| Składniki | ||
| Ciasto: | ||
| mąka | 3 szklanki | |
| proszek do pieczenia | 2 łyżeczki | |
| cukier | 1 szklanka | |
| Kostka do pieczenia Kasia | 1 sztuka | |
| jajko | 2 sztuki | |
| cukier waniliowy | 1 opakowanie | |
| polewa czekoladowa | 1 opakowanie | |
| Nadzienie: | ||
| jabłko | 2 kilogramy | |
| cukier | 2 szklanki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Z podanych składników wyrobić ciasto. |
| Krok 2 |
| Podzielić je na pół. |
| Krok 3 |
| Jedną częścią wyłożyć dno blachy. |
| Krok 4 |
| Jabłka pokroić w cieniutkie plastry, ułożyć na cieście w formie, posypać cukrem. |
| Krok 5 |
| Na jabłka położyć drugą część ciasta (rozwałkowaną). |
| Krok 6 |
| Piec w temperaturze 200 stopni przez około 45 minut. |
| Krok 7 |
| Wyjąć, ostudzić, polać całość czarną polewą, a białą zrobić esy floresy. SMACZNEGO! |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |