|
Składniki | ||
Ciasto: | ||
mąka | 3 szklanki | |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki | |
cukier | 1 szklanka | |
Kostka do pieczenia Kasia | 1 sztuka | |
jajko | 2 sztuki | |
cukier waniliowy | 1 opakowanie | |
polewa czekoladowa | 1 opakowanie | |
Nadzienie: | ||
jabłko | 2 kilogramy | |
cukier | 2 szklanki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Z podanych składników wyrobić ciasto. |
Krok 2 |
Podzielić je na pół. |
Krok 3 |
Jedną częścią wyłożyć dno blachy. |
Krok 4 |
Jabłka pokroić w cieniutkie plastry, ułożyć na cieście w formie, posypać cukrem. |
Krok 5 |
Na jabłka położyć drugą część ciasta (rozwałkowaną). |
Krok 6 |
Piec w temperaturze 200 stopni przez około 45 minut. |
Krok 7 |
Wyjąć, ostudzić, polać całość czarną polewą, a białą zrobić esy floresy. SMACZNEGO! |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |