Szarlotka Tutti-Frutti
  • 60 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 60 minut
  • 170 C °C

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 sztuka
  • jajko - 5 sztuk
  • mąka - 3 szklanki
  • cukier - 1.5 szklanek
  • proszek do pieczenia - 1.5 łyżeczek
  • budyń malinowy - 3 łyżeczki
  • jabłko pokrojone w kostkę - 50 dekagramów
  • lukier - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Kasię, mąkę, proszek do pieczenia, żółtka, 1/2 szklanki cukru, cukier waniliowy połączyć i zagnieść ciasto.
  2. Ciasto podzielić na 3 części i zamrozić delikatnie, aby ciasto dało się zetrzeć na tarce.
  3. Białka ubić na sztywną pianę, dodać szklankę cukru i dalej ubijać, dodać budyń.
  4. Tortownicę o średnicy 27 cm wyłożyć papierem do pieczenia, zetrzeć pierwszą część ciasta, wyłożyć pokrojone w kostkę jabłka, na to zetrzeć drugą część ciasta, potem pianę z białek i ostatnią część ciasta zetrzeć na tarce na jarzynkę).
  5. Piec ok 1 godziny w temperaturze 170 C.
  6. Po upieczeniu i wystudzeniu polukrować. Smacznego!!!