Przygotowanie |
Krok 1 |
Gdy ciasto przestygnie, dekorujemy je winogronami i zalewamy rozrobioną polewą do tortów. Wkładamy do lodówki, aż polewa stężeje. Smacznego! |
Krok 2 |
Na to wyłożyć drugą połowę rozwałkowanego ciasta. Włożyć placek do rozgrzanego piekarnika i upiec. |
Krok 3 |
Ciasto posypać bułką tartą, na to wyłożyć jabłka obrane i pokrojone w kostkę - posypać je cukrem z cynamonem. |
Krok 4 |
Połowę ciasta rozwałkować i wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem tortownicę. |
Krok 5 |
Kasię posiekać z mąką, dodać pozostałe składniki, później rozczyn z drożdży i śmietanę. Wszystkie składniki wyrobić trochę, aby ciasto było miękkie. |
Krok 6 |
Drożdże rozetrzeć z jedną łyżką cukru i jedną małą łyżeczką mąki - postawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. |