Przygotowanie |
Krok 1 |
Gdy przestygnie rozwałkować drugą część ciasta i dokładnie przykryć budyń. Można także schłodzić ciasto w lodówce i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Włożyć do rozgrzanego piekarnika. Piec przez 50 minut. |
Krok 2 |
Gotować aż będzie bardzo gęste. Gorący budyń wylać na jabłka. |
Krok 3 |
700 ml mleka zagotować. W 200 ml rozpuścić cukier i budyń w proszku. Do gotującego się mleka wlać budyń ciągle mieszając. |
Krok 4 |
Ciasto posypać bułką tartą. Jabłka obrać, pokroić w plasterki, poukładać na cieście. |
Krok 5 |
Gotowe podzielić na dwie części. Jedną rozwałkować i przenieść na wyłożoną pergaminem i posmarowaną tłuszczem blaszkę. |
Krok 6 |
Z podanych składników zagnieść ciasto (najlepiej w kolejności: mąka, Kasia, cukier, proszek do pieczenia, roztrzepane jajka). |