| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Gdy przestygnie rozwałkować drugą część ciasta i dokładnie przykryć budyń. Można także schłodzić ciasto w lodówce i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Włożyć do rozgrzanego piekarnika. Piec przez 50 minut. |
| Krok 2 |
| Gotować aż będzie bardzo gęste. Gorący budyń wylać na jabłka. |
| Krok 3 |
| 700 ml mleka zagotować. W 200 ml rozpuścić cukier i budyń w proszku. Do gotującego się mleka wlać budyń ciągle mieszając. |
| Krok 4 |
| Ciasto posypać bułką tartą. Jabłka obrać, pokroić w plasterki, poukładać na cieście. |
| Krok 5 |
| Gotowe podzielić na dwie części. Jedną rozwałkować i przenieść na wyłożoną pergaminem i posmarowaną tłuszczem blaszkę. |
| Krok 6 |
| Z podanych składników zagnieść ciasto (najlepiej w kolejności: mąka, Kasia, cukier, proszek do pieczenia, roztrzepane jajka). |