| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Piekarnik nagrzej do 180 st.C. W misce wymieszaj szybko mikserem mąkę, proszek do pieczenia, cukier, połowę cukru wanilinowego, żółtka i posiekaną Kasię. |
| Krok 2 |
| Ciasto przełóż na podsypany mąką stół i szybko zagnieć gładkie ciasto. |
| Krok 3 |
| Ciasto podziel na dwie części. Jedną rozwałkuj i wylep nią dno dużej tortownicy lub płaskiej blachy. Nakłuj ciasto widelcem. Posyp połową cynamonu. |
| Krok 4 |
| Na ciasto wyłóż obrane i pokrojone w plasterki jabłka. |
| Krok 5 |
| Posyp resztą cukru wanilinowego i resztą cynamonu. |
| Krok 6 |
| Całość przykryj rozwałkowaną, pozostałą częścią ciasta i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz około godziny. Przed podaniem posyp cukrem pudrem. |