Przygotowanie |
Krok 1 |
Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój na ćwiartki. Owoce włóż do garnka, wlej 1/3 szklanki wody i upraż pod przykryciem. |
Krok 2 |
Dwie galaretki rozpuść w szklance gorącej wody, dodaj Kasię i mieszaj, aż się rozpuści. |
Krok 3 |
Rozpuszczone galaretki z Kasią dodaj do musu jabłkowego i wymieszaj. Odstaw do przestygnięcia. |
Krok 4 |
Tortownicę o średnicy 21 cm posmaruj Kasią i wyłóż papierem do pieczenia. Ułóż na jej dnie warstwę biszkoptów. |
Krok 5 |
Wystudzoną masę jabłkową wyłóż na biszkopty w formie i odstaw do lodówki by masa stężała. |
Krok 6 |
Ostatnią galaretkę rozpuść w szklance gorącej wody i wystudź. Lekko tężejącą galaretkę wylej na wierzch szarlotki. Odstaw ponownie do lodówki. |