Szarlotka z galaretką

217


Łatwe


60 min.


6 os.

Składniki
Kostka do pieczenia Kasia125 gramów
jabłka antonówki1.3 kilogramów
galaretka wiśniowa3 sztuki
biszkopty60 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój na ćwiartki. Owoce włóż do garnka, wlej 1/3 szklanki wody i upraż pod przykryciem.
Krok 2
Dwie galaretki rozpuść w szklance gorącej wody, dodaj Kasię i mieszaj, aż się rozpuści.
Krok 3
Rozpuszczone galaretki z Kasią dodaj do musu jabłkowego i wymieszaj. Odstaw do przestygnięcia.
Krok 4
Tortownicę o średnicy 21 cm posmaruj Kasią i wyłóż papierem do pieczenia. Ułóż na jej dnie warstwę biszkoptów.
Krok 5
Wystudzoną masę jabłkową wyłóż na biszkopty w formie i odstaw do lodówki by masa stężała.
Krok 6
Ostatnią galaretkę rozpuść w szklance gorącej wody i wystudź. Lekko tężejącą galaretkę wylej na wierzch szarlotki. Odstaw ponownie do lodówki.
Autor: MojeCiasto.plPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl