Szarlotka z kremem

0


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
Ciasto:
mąka3 szklanki
cukier5 łyżek
jabłka0.75 kilogramów
Kostka do pieczenia Kasia1 opakowanie
jajko5 sztuk
śmietana3 łyżki
proszek do pieczenia2 łyżeczki
Krem:
budyń waniliowy2 opakowania
cukier wanliowy 1 opakowanie
cukier1 szklanka
Przygotowanie
Krok 1
Do mąki dodać proszek do pieczenia, cukier i posiekaną Kasię. Wyrobić ciasto, dodając kolejno po jednym żółtku.
Krok 2
Z gotowego ciasta oddzielić 1/3 i włożyć do lodówki. Pozostałe ciasto rozwałkować i wyłożyć na formę.
Krok 3
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Odcisnąć sok!
Krok 4
Masę jabłeczną wyłożyć na ciasto.
Krok 5
Z białek ubić pianę, dodając stopniowo cukier oraz budyń. Otrzymaną masę wyłożyć delikatnie na warstwę jabłek.
Krok 6
Resztę ciasta schłodzonego pokruszyć lub zetrzeć na tarce na wierzch masy kremowej.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl