|
Składniki | ||
Kostka do pieczenia Kasia | 1 opakowanie | |
mąka | 2 szklanki | |
jajko | 3 sztuki | |
cukier puder | 0.75 szklanek | |
jabłko antonówka | 1 kilogram | |
cukier | 4 łyżki | |
cynamon | 2 łyżeczki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Żółtka oddzielić od białek, zimną Kasię posiekać z mąką, dodać cukier puder i żółtka, szybko zagnieść ciasto, podzielić na dwie części, obie zamrozić. |
Krok 2 |
Jabłka zetrzeć na tarce z dużymi oczkami, wymieszać z 2 łyżkami cukru i cynamonem. Białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać 2 łyżki cukru. |
Krok 3 |
Jedną porcję ciasta zetrzeć na tarce i wyłożyć na formę, na ciasto wyłożyć jabłka, następnie pianą z białek, na wierzch zetrzeć drugą porcję ciasta. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |