| |||||||||
| Składniki | ||
| Kostka do pieczenia Kasia | 1 opakowanie | |
| mąka | 2 szklanki | |
| jajko | 3 sztuki | |
| cukier puder | 0.75 szklanek | |
| jabłko antonówka | 1 kilogram | |
| cukier | 4 łyżki | |
| cynamon | 2 łyżeczki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Żółtka oddzielić od białek, zimną Kasię posiekać z mąką, dodać cukier puder i żółtka, szybko zagnieść ciasto, podzielić na dwie części, obie zamrozić. |
| Krok 2 |
| Jabłka zetrzeć na tarce z dużymi oczkami, wymieszać z 2 łyżkami cukru i cynamonem. Białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać 2 łyżki cukru. |
| Krok 3 |
| Jedną porcję ciasta zetrzeć na tarce i wyłożyć na formę, na ciasto wyłożyć jabłka, następnie pianą z białek, na wierzch zetrzeć drugą porcję ciasta. |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |