szarlotka z pianką

4


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
Kostka do pieczenia Kasia1 opakowanie
mąka2 szklanki
jajko3 sztuki
cukier puder0.75 szklanek
jabłko antonówka1 kilogram
cukier4 łyżki
cynamon2 łyżeczki
Przygotowanie
Krok 1
Żółtka oddzielić od białek, zimną Kasię posiekać z mąką, dodać cukier puder i żółtka, szybko zagnieść ciasto, podzielić na dwie części, obie zamrozić.
Krok 2
Jabłka zetrzeć na tarce z dużymi oczkami, wymieszać z 2 łyżkami cukru i cynamonem. Białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać 2 łyżki cukru.
Krok 3
Jedną porcję ciasta zetrzeć na tarce i wyłożyć na formę, na ciasto wyłożyć jabłka, następnie pianą z białek, na wierzch zetrzeć drugą porcję ciasta.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl