Przygotowanie |
Krok 1 |
NA STOLNICE WSYPAĆ MĄKĘ, CUKIER DODAĆ KASIĘ I ŻÓŁTKA. ZAGNIEŚĆ CIASTO JAK NAJSZYBCIEJ I OWINĄĆ W FOLIĘ I WŁOŻYĆ DO LODÓWKI NA 30 MIN. |
Krok 2 |
JABŁKA OBRAĆ, POKROIĆ W KOSTKĘ I PODSMAŻYĆ Z 2 ŁYŻKAMI WODY. DO MASY JABŁKOWEJ DODAĆ CYNAMON, CUKIER, WYMIESZAĆ I OSTUDZIĆ. |
Krok 3 |
SCHŁODZONE CIASTO WYJĄĆ Z LODÓWKI, ZOSTAWIĆ 1/4 CIASTA, A RESZTĘ WYŁOŻYĆ NA BLACHĘ. NA CIASTO POŁOŻYĆ MASĘ JABŁKOWĄ, NA NIĄ ZETRZEĆ NA TARCE 1/4 CIASTA. POSYPAĆ CIASTO PŁATKAMI MIGDAŁOWYMI I WSTAWIĆ DO NAGRZANEGO PIEKARNIKA. PIEC W TEMP. 175 STOPNI PRZEZ 40 MINUT. |