Szaszłyk z ananasem
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

    marynata
  • Delikat przyprawa w  płynie Knorr
  • sok ananasowy - 4 łyżki
  • olej - 4 łyżki
  • Przyprawa do kurczaka Knorr - 1 łyżeczka
  • pozostałe składniki
  • filet z piersi indyka - 0.5 kilogramów
  • wędzony boczek - 100 gramów
  • plastry ananasa - 3 plastry

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj marynatę: wymieszaj Przyprawę w płynie Delikat Knorr z sokiem z ananasa i olejem.
  2. Umyj mięso, pokrój je w kostkę, włóż do marynaty i wstaw do lodówki na 15 minut.
  3. Pokrój plastry ananasa w kostkę, boczek w cienkie plastry.
  4. Odsącz mięso z marynaty, następnie ponadziewaj na szpadki na przemian z ananasem i boczkiem.
  5. Posyp szaszłyki Przyprawą do kurczaka Knorr i piecz przez 20 minut, przewracając i smarując je pozostałą marynatą.