Szaszłyk z kurczaka i wątróbek

Składniki:

  • cebula - 1 sztuka
  • wermut - 4 łyżki
  • pierś z kurczaka - 2 sztuki
  • cukier - 1 łyżeczka
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr - 4 łyżki
  • imbir - 0.5 łyżeczek
  • wątróbki - 200 gramów

Zamów świeże składniki z dostawą do domu do wybranych przepisów.

Sposób przygotowania:

  1. Piersi kurze umyj, oczyść i pokrój na kawałki.
  2. Wątróbkę umyj i przekrój na połowy.
  3. Cebulę zetrzyj na tarce, dodaj wermut, Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr, cukier i imbir i wymieszaj.
  4. W marynacie umieść mięso i wątróbki. Odstaw na 15 minut.
  5. Mięso i wątróbki odsącz, nadziej na szpadki i opiekaj przez 15 minut. W trakcie zapiekania posmaruj marynatą.