Szaszłyki fantazja

Składniki:

  • cebula - 3 sztuki
  • pieprz
  • pomidory - 3 sztuki
  • sól
  • boczek - 100 gramów
  • zielony ogórek - 1 sztuka
  • polędwica wołowa - 200 gramów
  • oliwa
  • papryka - 2 sztuki
  • polędwica wieprzowa - 200 gramów
  • mielona papryka - 3 łyżki
  • polędwica cielęca - 200 gramów
  • polędwica barania - 200 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Cebule pokrój w grube plastry i lekko podduś na tłuszczu.
  2. Mięso pokrój na kawałki. Warzywa pokrój w plastry.
  3. Nabijaj na szpikulce na przemian mięso, pokrojone pomidory, paprykę, plasterki ogórka, cebuli i boczku.
  4. Posmaruj olejem i upiecz. Przed podaniem posyp przyprawami.