Szaszłyki pełne warzyw

12


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
papryka czerwona1 sztuka
papryka żółta1 sztuka
cukinia1 sztuka
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr1 łyżeczka
cebula1 sztuka
pieczarki8 sztuk
olej4 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Papryki pokrój w kostkę o boku 3 cm, cukinię i cebulę w grubsze plasterki, a pieczarki na pół.
Krok 2
Nakłuwaj warzywa na przemian na patyczki szaszłykowe, tak aby różniły się kolorami.
Krok 3
Całość skrop olejem i oprósz przyprawą Knorr ze wszystkich stron.
Krok 4
Gotowe szaszłyki smaż po 6-8 minut z każdej strony, aby warzywa zrobiły się rumiane i chrupiące. Podawaj do nich sos jogurtowy z czosnkiem.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl