|
Składniki | ||
papryka czerwona | 1 sztuka | |
papryka żółta | 1 sztuka | |
cukinia | 1 sztuka | |
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr | 1 łyżeczka | |
cebula | 1 sztuka | |
pieczarki | 8 sztuk | |
olej | 4 łyżki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Papryki pokrój w kostkę o boku 3 cm, cukinię i cebulę w grubsze plasterki, a pieczarki na pół. |
Krok 2 |
Nakłuwaj warzywa na przemian na patyczki szaszłykowe, tak aby różniły się kolorami. |
Krok 3 |
Całość skrop olejem i oprósz przyprawą Knorr ze wszystkich stron. |
Krok 4 |
Gotowe szaszłyki smaż po 6-8 minut z każdej strony, aby warzywa zrobiły się rumiane i chrupiące. Podawaj do nich sos jogurtowy z czosnkiem. |
Autor: Piotr Murawski |