Szaszłyki pełne warzyw
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • papryka czerwona - 1 sztuka
  • papryka żółta - 1 sztuka
  • cukinia - 1 sztuka
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr - 1 łyżeczka
  • cebula - 1 sztuka
  • pieczarki - 8 sztuk
  • olej - 4 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Papryki pokrój w kostkę o boku 3 cm, cukinię i cebulę w grubsze plasterki, a pieczarki na pół.
  2. Nakłuwaj warzywa na przemian na patyczki szaszłykowe, tak aby różniły się kolorami.
  3. Całość skrop olejem i oprósz przyprawą Knorr ze wszystkich stron.
  4. Gotowe szaszłyki smaż po 6-8 minut z każdej strony, aby warzywa zrobiły się rumiane i chrupiące. Podawaj do nich sos jogurtowy z czosnkiem.