Szaszłyki rybne z papryką
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mrożone filety z mintaja - 0.5 kilogramów
  • boczek - 200 gramów
  • Przyprawa do mięs Knorr
  • pieczarki - 40 dekagramów
  • papryka - 1 sztuka
  • cebule - 2 sztuki
  • olej - 3 łyżki
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Rozmroź filety i pokrój je wraz z boczkiem na kawałki wielkości około 2 centymetrów.
  2. Oczyść pieczarki, umyj je, większe kapelusze przekrój na pół. Przekrój paprykę na pół, oczyść z nasion i białych części, następnie pokrój w dużą kostkę. Obierz cebule i pokrój je w ćwiartki.
  3. Nabijaj na drewniane szpadki na przemian boczek, kawałki ryby, pieczarki, ćwiartki cebuli oraz kawałki papryki.
  4. Skrop szaszłyki olejem, obficie posyp Przyprawą do mięs Knorr i lekko oprósz pieprzem.
  5. Następnie grilluj je przez około 20 minut (obracając od czasu do czasu), do momentu, aż się zrumienią. Podawaj gotowe szaszłyki z białym pieczywem.