Szaszłyki rybne z papryką

1


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
mrożone filety z mintaja0.5 kilogramów
boczek200 gramów
Przyprawa do mięs Knorr
pieczarki40 dekagramów
papryka1 sztuka
cebule2 sztuki
olej3 łyżki
pieprz czarny mielony1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Rozmroź filety i pokrój je wraz z boczkiem na kawałki wielkości około 2 centymetrów.
Krok 2
Oczyść pieczarki, umyj je, większe kapelusze przekrój na pół. Przekrój paprykę na pół, oczyść z nasion i białych części, następnie pokrój w dużą kostkę. Obierz cebule i pokrój je w ćwiartki.
Krok 3
Nabijaj na drewniane szpadki na przemian boczek, kawałki ryby, pieczarki, ćwiartki cebuli oraz kawałki papryki.
Krok 4
Skrop szaszłyki olejem, obficie posyp Przyprawą do mięs Knorr i lekko oprósz pieprzem.
Krok 5
Następnie grilluj je przez około 20 minut (obracając od czasu do czasu), do momentu, aż się zrumienią. Podawaj gotowe szaszłyki z białym pieczywem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl