Szaszłyki wołowe z papryką i rozmarynem
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • polędwica wołowa - 600 gramów
  • Przyprawa do mięs Knorr - 3 łyżki
  • papryka czerwona - 2 sztuki
  • musztarda - 1 łyżka
  • ząbek czosnku - 1 łyżeczka
  • Rozmaryn z Maroko Knorr - 1 łyżka
  • oliwa z oliwek - 5 łyżek

Sposób przygotowania:

  1. Przyprawę Knorr wymieszaj w miseczce z oliwą, czosnkiem, musztardą oraz rozmarynem.
  2. Mięso pokrój w grubą kostkę (około 3 cm) i wymieszaj z przygotowaną marynatą. Odstaw je na kilka minut w chłodne miejsce.
  3. W tym czasie papryki wydrąż i pokrój w kostkę podobnej wielkości jak mięso. Patyczki do szaszłyków namocz kilka minut w wodzie, co sprawi że nie będą się palić podczas grillowania.
  4. Zamarynowane mięso nadziewaj na przemian z kawałkami papryki i grilluj przez około 8 minut, obracając je co jakiś czas. Gotowe podawaj z sałatą oraz pieczonymi ziemniakami.