Szaszłyki wołowe z papryką i rozmarynem

7


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
polędwica wołowa600 gramów
Przyprawa do mięs Knorr3 łyżki
papryka czerwona2 sztuki
musztarda1 łyżka
ząbek czosnku1 łyżeczka
Rozmaryn z Maroko Knorr1 łyżka
oliwa z oliwek5 łyżek
Przygotowanie
Krok 1
Przyprawę Knorr wymieszaj w miseczce z oliwą, czosnkiem, musztardą oraz rozmarynem.
Krok 2
Mięso pokrój w grubą kostkę (około 3 cm) i wymieszaj z przygotowaną marynatą. Odstaw je na kilka minut w chłodne miejsce.
Krok 3
W tym czasie papryki wydrąż i pokrój w kostkę podobnej wielkości jak mięso. Patyczki do szaszłyków namocz kilka minut w wodzie, co sprawi że nie będą się palić podczas grillowania.
Krok 4
Zamarynowane mięso nadziewaj na przemian z kawałkami papryki i grilluj przez około 8 minut, obracając je co jakiś czas. Gotowe podawaj z sałatą oraz pieczonymi ziemniakami.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl