Szaszłyki z boczkiem i warzywami (z grilla)

0


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
cukinia1 sztuka
boczek200 gramów
szczypiorek
natka pietruszki
oliwa
świeża bazylia
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr2 sztuki
duże cebule2 sztuki
Przyprawa do gyrosa Knorr2 łyżki
małe ziemniaki800 gramów
kostka masła1 sztuka
papryka (jedna żółta, zielona i czerwona)3 sztuki
pomidory sherry250 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Dokładnie umyte ziemniaki pokrój na cztery części i lekko posól. Upiecz je na grillu. Kiedy będą gotowe odłóż je.
Krok 2
W miseczce dokładnie wymieszaj miękkie masło, posiekane zioła i skruszone Mini kostki Czosnek Knorr.
Krok 3
Papryki pokrój na małe kawałki, boczek w kostkę. Cukinie pokrój wzdłuż na cienkie plastry, najlepiej przy pomocy szerokiej obieraczki lub maszyny do krojenia. Plastry cukini posmaruj cienką warstwą przygotowanego maseła ziołowego i zwiń w rulony.
Krok 4
Na patyczki do szaszłyków nadziewaj naprzemian cukinię, kawałek boczku, paprykę, cebulę i kawałki pomidorów.
Krok 5
Gotowe szaszłyki oprósz Przyprawą do gyrosa Knorr i upiecz na grillu do momentu, gdy warzywa się zarumienią, a boczek będzie lekko chrupiący.Szaszłyki podajemy z ziemniakami posmarowanymi masełkiem.
Autor: tommyPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl