Szaszłyki z boczkiem i warzywami (z grilla)

Składniki:

  • małe ziemniaki - 800 gramów
  • Przyprawa do gyrosa Knorr - 2 łyżki
  • cukinia - 1 sztuka
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 2 sztuki
  • papryka (jedna żółta, zielona i czerwona) - 3 sztuki
  • duże cebule - 2 sztuki
  • pomidory sherry - 250 gramów
  • boczek - 200 gramów
  • świeża bazylia
  • szczypiorek
  • natka pietruszki
  • kostka masła - 1 sztuka
  • oliwa

Sposób przygotowania:

  1. Dokładnie umyte ziemniaki pokrój na cztery części i lekko posól. Upiecz je na grillu. Kiedy będą gotowe odłóż je.
  2. W miseczce dokładnie wymieszaj miękkie masło, posiekane zioła i skruszone Mini kostki Czosnek Knorr.
  3. Papryki pokrój na małe kawałki, boczek w kostkę. Cukinie pokrój wzdłuż na cienkie plastry, najlepiej przy pomocy szerokiej obieraczki lub maszyny do krojenia. Plastry cukini posmaruj cienką warstwą przygotowanego maseła ziołowego i zwiń w rulony.
  4. Na patyczki do szaszłyków nadziewaj naprzemian cukinię, kawałek boczku, paprykę, cebulę i kawałki pomidorów.
  5. Gotowe szaszłyki oprósz Przyprawą do gyrosa Knorr i upiecz na grillu do momentu, gdy warzywa się zarumienią, a boczek będzie lekko chrupiący.Szaszłyki podajemy z ziemniakami posmarowanymi masełkiem.