Szaszłyki z boczkiem na grilla

10


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
boczek wędzony parzony400 gramów
Przyprawa do grilla Knorr1 opakowanie
Sos Hellmann's Tzatziki3 łyżki
papryka kolorowa2 sztuki
cebula czerwona1 sztuka
pieczarki10 sztuk
olej4 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Boczek pokrój w plastry o grubości 1,5 cm, a następnie w kostkę o boku 2 cm.
Krok 2
Paprykę pokrój w kostkę o boku 2 cm, cebulę na ćwiartki, a pieczarki na pół.
Krok 3
Nakłuwaj na patyczki szaszłykowe na przemian boczek, paprykę, pieczarki i cebulę.
Krok 4
Całość skrop olejem i oprósz przyprawą Knorr ze wszystkich stron.
Krok 5
Gotowe szaszłyki smaż po 6-8 minut z każdej strony, aż będą chrupiące i rumiane. PodawaJ do nich sos tzatziki Hellmann's.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl