Szaszłyki z boczkiem na grilla
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • boczek wędzony parzony - 400 gramów
  • Przyprawa do wieprzowiny Knorr - 1 opakowanie
  • papryka kolorowa - 2 sztuki
  • cebula czerwona - 1 sztuka
  • pieczarki - 10 sztuk
  • olej - 4 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Boczek pokrój w plastry o grubości 1,5 cm, a następnie w kostkę o boku 2 cm.
  2. Paprykę pokrój w kostkę o boku 2 cm, cebulę na ćwiartki, a pieczarki na pół.
  3. Nakłuwaj na patyczki szaszłykowe na przemian boczek, paprykę, pieczarki i cebulę.
  4. Całość skrop olejem i oprósz przyprawą Knorr ze wszystkich stron.
  5. Gotowe szaszłyki smaż po 6-8 minut z każdej strony, aż będą chrupiące i rumiane. Możesz podawać do nich sos tzatziki.