| |||||||||
| Składniki | ||
| boczek wędzony parzony | 400 gramów | |
| Przyprawa do grilla Knorr | 1 opakowanie | |
| Sos Hellmann's Tzatziki | 3 łyżki | |
| papryka kolorowa | 2 sztuki | |
| cebula czerwona | 1 sztuka | |
| pieczarki | 10 sztuk | |
| olej | 4 łyżki | 
| Przygotowanie | 
| Krok 1 | 
| Boczek pokrój w plastry o grubości 1,5 cm, a następnie w kostkę o boku 2 cm. | 
| Krok 2 | 
| Paprykę pokrój w kostkę o boku 2 cm, cebulę na ćwiartki, a pieczarki na pół. | 
| Krok 3 | 
| Nakłuwaj na patyczki szaszłykowe na przemian boczek, paprykę, pieczarki i cebulę. | 
| Krok 4 | 
| Całość skrop olejem i oprósz przyprawą Knorr ze wszystkich stron. | 
| Krok 5 | 
| Gotowe szaszłyki smaż po 6-8 minut z każdej strony, aż będą chrupiące i rumiane. PodawaJ do nich sos tzatziki Hellmann's. | 
| Autor: przepisy.pl   |