|
Składniki | ||
boczek wędzony parzony | 400 gramów | |
Przyprawa do grilla Knorr | 1 opakowanie | |
Sos Hellmann's Tzatziki | 3 łyżki | |
papryka kolorowa | 2 sztuki | |
cebula czerwona | 1 sztuka | |
pieczarki | 10 sztuk | |
olej | 4 łyżki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Boczek pokrój w plastry o grubości 1,5 cm, a następnie w kostkę o boku 2 cm. |
Krok 2 |
Paprykę pokrój w kostkę o boku 2 cm, cebulę na ćwiartki, a pieczarki na pół. |
Krok 3 |
Nakłuwaj na patyczki szaszłykowe na przemian boczek, paprykę, pieczarki i cebulę. |
Krok 4 |
Całość skrop olejem i oprósz przyprawą Knorr ze wszystkich stron. |
Krok 5 |
Gotowe szaszłyki smaż po 6-8 minut z każdej strony, aż będą chrupiące i rumiane. PodawaJ do nich sos tzatziki Hellmann's. |
Autor: przepisy.pl |