Szaszłyki z diabła morskiego z chorizo i kindziukiem

Składniki:

  • 500 g diabła morskiego (bez skóry i ości) pokrojonego w paski o grubości 1,5 cm
  • 200 g kiełbasy chorizo (w kawałku)
  • 200 g kindziuka (w kawałku)
  • 1 czerwona papryka oczyszczona z pestek i pokrojona w dużą kostkę
  • 1 żółta papryka oczyszczona z pestek i pokrojona w dużą kostkę
  • ew. 1 łyżeczka posiekanego rozmarynu do posypania
  • Przyprawa Do ryb 25g Knorr - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. Lubię łączyć smaki. Egzotyczna ryba, hiszpańska kiełbasa i kindziuk z polskich kresów. Mówisz, że nie mają ze sobą nic wspólnego? Spróbuj szaszłyków z diabła morskiego 
  2. z chorizo i kindziukiem, to się przekonasz! 
  3. Rybę natrzyj przyprawą Do ryb . Chorizo i kindziuk pokrój w jednakowej wielkości kawałki (o grubości ok. 1/2 cm). Na drewniane patyczki do szaszłyków (uprzednio namoczone 
  4. w gorącej wodzie) nadziewaj paski ryby w harmonijkę, przedzielając je kawałkami papryki, kindziuka i chorizo. Upiecz na grillu z każdej strony – ryba powinna stracić surowość. Przed 
  5. podaniem możesz posypać szaszłyki posiekanym rozmarynem.