Szaszłyki z grilla z orientalnym tuńczykiem

1


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
świeży tuńczyk200 gramów
Sos Hellmann's Chilli2 łyżki
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr1 łyżka
cukinia1 sztuka
świeży ananas100 gramów
papryka czerwona1 sztuka
olej sezamowy1 łyżka
sos sojowy1 łyżka
świeża kolendra1 pęczek
sezam1 łyżka
cytryna1 sztuka
oliwa z oliwek2 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
W miseczce wymieszaj olej sezamowy, sos sojowy, sok z cytryny, dodaj pokrojoną drobno kolendrę oraz sos Hellmann’s Chilli.
Krok 2
Rybę pokrój w kawałki 3x3 cm i zanurz w przygotowanej marynacie.
Krok 3
Cukinię pokrój w grube plastry a paprykę oraz ananasa w nieduże kawałki. Posyp przyprawą Knorr. Wszystkie składniki: rybę, cukinię, paprykę oraz ananasa nadziewaj na przemian na drewniane patyki.
Krok 4
Szaszłyki skrop oliwą i ułóż na rozgrzanym grillu. Smaż po 4-5 minut z obu stron.
Krok 5
Sezam upraż na suchej rozgrzanej patelni. Gotowe szaszłyki posyp sezamem i podawaj z chrupiącą sałatą.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl