Przygotowanie |
Krok 1 |
W miseczce wymieszaj olej sezamowy, sos sojowy, sok z cytryny, dodaj pokrojoną drobno kolendrę oraz sos Hellmann’s Chilli.
|
Krok 2 |
Rybę pokrój w kawałki 3x3 cm i zanurz w przygotowanej marynacie.
|
Krok 3 |
Cukinię pokrój w grube plastry a paprykę oraz ananasa w nieduże kawałki. Posyp przyprawą Knorr. Wszystkie składniki: rybę, cukinię, paprykę oraz ananasa nadziewaj na przemian na drewniane patyki.
|
Krok 4 |
Szaszłyki skrop oliwą i ułóż na rozgrzanym grillu. Smaż po 4-5 minut z obu stron.
|
Krok 5 |
Sezam upraż na suchej rozgrzanej patelni. Gotowe szaszłyki posyp sezamem i podawaj z chrupiącą sałatą.
|