Szaszłyki z grilla

36


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
karkówka400 gramów
Przyprawa do mięs Knorr1 opakowanie
cebula3 sztuki
papryka czerwona1 sztuka
papryka żółta1 sztuka
Curry Knorr1 łyżka
pieczarki5 sztuk
olej80 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Mięso pokrój w kostkę o boku około 2 cm. Następnie zamarynuj w oleju i przyprawie Knorr.
Krok 2
Papryki umyj i pokrój w kostkę podobnej wielkości jak mięso. Cebulę pokrój na ćwiartki, a pieczarki na połówki.
Krok 3
Nadziewaj szaszłyki. Zacznij od kawałka mięsa, następnie daj paprykę i cebulę. Na końcu szaszłyka powinno znaleźć się mięso.
Krok 4
Gotowe szaszłyki posyp curry i smaż na patelni bądź grilluj po 6-8 minut z każdej strony. Takie szaszłyki najlepiej smakują z grilla np. z sosem jogurtowym i pieczonymi ziemniakami.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl