Szaszłyki z grilla
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • karkówka - 400 gramów
  • Przyprawa do mięs Knorr - 1 opakowanie
  • cebula - 3 sztuki
  • papryka czerwona - 1 sztuka
  • papryka żółta - 1 sztuka
  • Curry Knorr - 1 łyżka
  • pieczarki - 5 sztuk
  • olej - 80 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Mięso pokrój w kostkę o boku około 2 cm. Następnie zamarynuj w oleju i przyprawie Knorr.
  2. Papryki umyj i pokrój w kostkę podobnej wielkości jak mięso. Cebulę pokrój na ćwiartki, a pieczarki na połówki.
  3. Nadziewaj szaszłyki. Zacznij od kawałka mięsa, następnie daj paprykę i cebulę. Na końcu szaszłyka powinno znaleźć się mięso.
  4. Gotowe szaszłyki posyp curry i smaż na patelni bądź grilluj po 6-8 minut z każdej strony. Takie szaszłyki najlepiej smakują z grilla np. z sosem jogurtowym i pieczonymi ziemniakami.