| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Bataty upiecz w piekarniku na półtwardo. Mięso pokrój w grubą kostkę 3x3 cm. Paprykę, cebulę oraz upieczone bataty pokrój w podobnej wielkości cząstki. |
| Krok 2 |
| Mięso wymieszaj z sosem Hellmann’s, posiekaną kolendrą i posiekaną papryczką chilli - odstaw na 15 minut. Warzywa wymieszaj z oliwą oraz przyprawą Knorr do grilla. |
| Krok 3 |
| Jogurt połącz w miseczce z sokiem z cytryny oraz pokrojonym drobno szczypiorem i wymieszaj. Dopraw do smaku. |
| Krok 4 |
| Zamarynowane mięso oraz warzywa nabijaj naprzemian na długie drewniane patyki. Możesz użyć oczywiście specjalnych metalowych szpikulców, jeśli takie masz w swojej kuchni. |
| Krok 5 |
| Szaszłyki układaj na rozgrzanym grillu i opiekaj ok. 15-20 minut obracając co chwilę, aby nie przypaliły się. Gotowe podawaj posypane sezamem z przygotowanym jogurtem oraz chlebkiem pita. |