| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Kiełbasę przekrój wzdłuż na pół i pokrój w kawałki o długości 2 cm. |
| Krok 2 |
| Cebulkę w łupinach wrzuć na dwie minuty do gotującej się wody, po tym czasie zahartuj ją w zimnej wodzie, obierz i przekrój na cztery części. |
| Krok 3 |
| Śliwki przekrój na ćwiartki, wcześniej usuń z nich pestki. Boczek pokrój w grubą kostkę o wymiarach centymetr na centymetr. |
| Krok 4 |
| W misce pomieszaj Przyprawę do grilla Knorr z ketchupem Hellmann's. Przyprawa do grilla nada potrawie odpowiedni smak, natomiast ketchup podczas grillowania skarmelizuje się na powierzchni szaszłyka i powstanie pikantna i chrupiąca glazura. W powstałej marynacie wymieszaj wszystkie składniki. |
| Krok 5 |
| Zaczynając od cebulki, nadziewaj po kolei wszystkie składniki na patyczki do szaszłyków. |
| Krok 6 |
| Gotowe szaszłyki grilluj na tacce aluminiowej, na średnio rozgrzanym grillu, przez około 10 minut. |