Przygotowanie |
Krok 1 |
Kiełbasę przekrój wzdłuż na pół i pokrój w kawałki o długości 2 cm. |
Krok 2 |
Cebulkę w łupinach wrzuć na dwie minuty do gotującej się wody, po tym czasie zahartuj ją w zimnej wodzie, obierz i przekrój na cztery części. |
Krok 3 |
Śliwki przekrój na ćwiartki, wcześniej usuń z nich pestki. Boczek pokrój w grubą kostkę o wymiarach centymetr na centymetr. |
Krok 4 |
W misce pomieszaj Przyprawę do grilla Knorr z ketchupem Hellmann's. Przyprawa do grilla nada potrawie odpowiedni smak, natomiast ketchup podczas grillowania skarmelizuje się na powierzchni szaszłyka i powstanie pikantna i chrupiąca glazura. W powstałej marynacie wymieszaj wszystkie składniki. |
Krok 5 |
Zaczynając od cebulki, nadziewaj po kolei wszystkie składniki na patyczki do szaszłyków. |
Krok 6 |
Gotowe szaszłyki grilluj na tacce aluminiowej, na średnio rozgrzanym grillu, przez około 10 minut. |