Szaszłyki z kurczaka z boczkiem

39


Łatwe


35 min.


4 os.

Składniki
podudzia z kurczaka bez kości12 sztuk
Przyprawa do kurczaka z grilla Knorr1 opakowanie
boczek wędzony w kawałku100 gramów
śliwki suszone100 gramów
papryka zielona1 sztuka
cebula czerwona2 sztuki
brandy50 mililitrów
oliwa z oliwek30 mililitrów
drewniane patyki do szaszłyków
Przygotowanie
Krok 1
Podudzia pokrój w dość dużą kostkę – 3x3 cm. Boczek, cebulę i paprykę pokrój w podobnej wielkości kostkę, śliwki (w całości) zalej brandy i odstaw na 15 minut.
Krok 2
W misce wymieszaj przyprawę Knorr z oliwą. Pokrojone mięso oraz boczek przełóż do miski i wymieszaj z przyprawą. Odstaw również na 15 minut.
Krok 3
Po tym czasie wszystkie składniki nabijaj na przemian na drewniane patyki.
Krok 4
Tak przygotowane szaszłyki z kurczaka z boczkiem ułóż na ruszcie rozgrzanego grilla i piecz przez 10-15 minut obracając je co 2-3 minuty. Gotowe podawaj z ulubioną sałatą i grzankami lub pieczonymi na grillu ziemniaczkami ziołowymi.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl