Szaszłyki z łopatki wieprzowej

37


Łatwe


45 min.


5 os.

Składniki
łopatka świeża, w miarę chuda700 gramów
Przyprawa do grilla Knorr3 łyżki
musztarda Dijon2 łyżki
oliwa3 łyżki
Sos::
Sos Hellmann's Garlic & Herb4 łyżki
zielony ogórek3 sztuki
mięta1 pęczek
Przygotowanie
Krok 1
Mięso z łopatki pokrój w grubą 2-3 cm kostkę. Mięso przełóż do miski, pomieszaj z Przyprawą do grilla Knorr, oliwą i musztardą.
Krok 2
Kawałki ponadziewaj na patyki od szaszłyków, będzie je łatwiej przekręcać. Szaszłyki ułóż na średnio rozgrzanym grillu na tackach. Grilluj przez około 20-30 minut pod przykryciem, co jakiś czas przekręcając szaszłyki, tak aby się nie przypaliły. Mięso grilluj aż będzie miękkie i rumiane.
Krok 3
W międzyczasie pomieszaj pokrojone w kosteczkę ogórki z sosem Hellmann’s Czosnkowym i posiekaną miętą. Szaszłyki podawaj z dipem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl