Przygotowanie |
Krok 1 |
Umyj rybę i osusz, następnie pokrój w grubą kostkę. Przygotuj marynatę: szalotkę pokrój w drobną kosteczkę, czosnek przeciśnij przez praskę, dodaj sok z cytryny. Do gotowej marynaty włóż kawałki łososia, oprósz świeżo mielonym kolorowym pieprzem i dokładnie wymieszaj. Rybę marynuj przez ok. 1 godzinę w lodówce. |
Krok 2 |
Ananasa pokrój w większe kawałki i nadziewaj naprzemiennie z łososiem na szpatułki do szaszłyków. Szaszłyki usmaż na patelni grillowej. |
Krok 3 |
Ziemniaki dokładnie wyszoruj, obierz, przekrój na połówki, rozłóż w naczyniu żaroodpornym, posyp tymiankiem i piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C do uzyskania złotego koloru. Upieczone ziemniaczki wymieszaj z 1 łyżeczką Flory ProActiv. |
Krok 4 |
Brokuły ugotuj al dente na parze. Okraś 1 łyżeczką Flory ProActiv. |