Szaszłyki z łososia na kaszotto orientalnym
  • 25 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • fasolka szparagowa - 100 gramów
  • marchewka - 1 sztuka
  • papryczka chilli - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • olej rzepakowy do smażenia - 100 mililitrów
  • Kaszotto orientalne Knorr - 1 opakowanie
  • łosoś - 500 gramów
  • Curry Knorr - 1 opakowanie
  • limonka - 1 sztuka
  • mleko kokosowe - 100 gramów
  • natka kolendry - 1 pęczek
  • sól - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę i marchew obierz, pokrój w kosteczkę, posiekaj natkę kolendry i chili. Limonkę otrzyj ze skórki i pokrój ją na cząstki. Łososia pokrój w grubą 2-3 cm kostkę.
  2. W misce wymieszaj olej, curry, skórkę z limonki, dopraw odrobiną soli. W powstałej marynacie obtocz kawałki łososia i ponabijaj go na patyki do szaszłyków. Ostaw na bok.
  3. W garnku na rozgrzanym oleju podsmaż cebulę, chili i marchew, dodaj opakowanie kaszy pełnej smaku Knorr Orientalne oraz rodzynki, całość zalej 300ml wody, gotuj powoli pod przykryciem około 15 minut, aż kasza zrobi się miękka i wchłonie cały płyn.
  4. Dodaj wtedy fasolkę szparagową, mleko kokosowe oraz część kolendry, całość dokładnie wymieszaj.
  5. Szaszłyki smaż na patelni na średnio rozgrzanym oleju, po 2-3 minuty z każdej strony. Kaszotto przełóż do miski, podawaj z usmażonymi szaszłykami, cząstkami limonki i pozostałą kolendrą.