Przygotowanie |
Krok 1 |
Polędwicę myjemy, osuszamy i kroimy wzdłuż na 4 cienkie, długie plastry.
Pieczarki myjemy, odcinamy im nóżki. |
Krok 2 |
Na patyczek do szaszłyka nabijamy początek plastra polędwicy, następnie pieczarkę, dalej polędwicę, pieczarkę itd. Polędwiczkę przeplatamy raz z jednej strony, raz z drugiej strony pieczarki. Na jednego szaszłyka przypada plaster polędwicy i 4 pieczarki. |
Krok 3 |
Do oleju wsypujemy Przyprawę do wieprzowiny, wkruszamy Mini kostki, mieszamy.
Gotowe szaszłyki wkładamy do mocnego woreczka. Wlewamy do nich marynatę.. Zamykamy szczelnie woreczek i delikatnie odwracamy woreczkiem. |
Krok 4 |
Wkładamy woreczek z szaszłykami do lodówki na ok. 2 godziny.
Co 15 - 20 minut delikatnie odwracamy woreczek, żeby marynata pięknie pokryła nam szaszłyki. |
Krok 5 |
Na rozgrzany grill wykładamy przygotowane szaszłyki i opiekamy z każdej strony.
Szaszłyki są gotowe po ok. 20 minutach.
Podajemy je z sałatką z pomidorów, ogórków, sałaty i rzodkiewki.
Smacznego |