Szaszłyki z sałatką

7


Łatwe


45 min.


2 os.

Składniki
piersi z kurczaka lub indyka200 gramów
Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr1 łyżka
Sos sałatkowy grecki Knorr1 opakowanie
pieczarki100 gramów
pomidory2 sztuki
kukurydza w puszce1 sztuka
sałata lodowa1 sztuka
bagietka1 sztuka
szczypiorek1 pęczek
olej do smażenia3 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Piersi z kurczaka pokrój w kostkę, oprósz przyprawą do kurczaka Knorr i wstaw na około 30 minut do lodówki.
Krok 2
Pomidory, sałatę i pieczarki oczyść. Pomidory i pieczarki pokrój, sałatę porwij na mniejsze części. Kukurydzę odsącz z zalewy. Warzywa włóż do salaterki i lekko wymieszaj.
Krok 3
Na patyczki do szaszłyków nadziej mięso. Szaszłyki usmaż na małym ogniu ze wszystkich stron.
Krok 4
Przygotuj sos sałatkowy Knorr według przepisu na opakowaniu. Polej nim warzywa.
Krok 5
Rozłóż sałatkę na talerzu, ułóż na niej szaszłyki i posyp posiekanym szczypiorem. Podawaj ze stostowaną bagietką.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl