| |||||||||
| Składniki | ||
| surowa szynka | 400 gramów | |
| sos sojowy | 1 łyżka | |
| Przyprawa do mięs Knorr | 2 łyżki | |
| jajko | 2 sztuki | |
| mleko | 2 łyżki | |
| mąka ziemniaczana | 2 łyżki | |
| powidła ze śliwek | 4 łyżki | |
| olej | 3 łyżki | |
| woda | ||
| chili czerwone | 1 sztuka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Skrój mięso w dużą kostkę i dodaj do niego sos sojowy, mleko, jajko, mąkę i przyprawę Knorr. |
| Krok 2 |
| Wymieszaj wszystko i odstaw na pół godziny. Następnie nadziej mięso na patyczki do szaszłyków. |
| Krok 3 |
| Rozgrzej bardzo mocno olej na patelni i smaż na nim szaszłyki przez kwadrans. |
| Krok 4 |
| Teraz dodaj posiekane chilli, zalej wszystko powidłami i wodą. Ostrożnie mieszając smaż przez minutę. |
| Autor: przepisy.pl |