|
Składniki | ||
surowa szynka | 400 gramów | |
sos sojowy | 1 łyżka | |
Przyprawa do mięs Knorr | 2 łyżki | |
jajko | 2 sztuki | |
mleko | 2 łyżki | |
mąka ziemniaczana | 2 łyżki | |
powidła ze śliwek | 4 łyżki | |
olej | 3 łyżki | |
woda | ||
chili czerwone | 1 sztuka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Skrój mięso w dużą kostkę i dodaj do niego sos sojowy, mleko, jajko, mąkę i przyprawę Knorr. |
Krok 2 |
Wymieszaj wszystko i odstaw na pół godziny. Następnie nadziej mięso na patyczki do szaszłyków. |
Krok 3 |
Rozgrzej bardzo mocno olej na patelni i smaż na nim szaszłyki przez kwadrans. |
Krok 4 |
Teraz dodaj posiekane chilli, zalej wszystko powidłami i wodą. Ostrożnie mieszając smaż przez minutę. |
Autor: przepisy.pl |